A Móra Ferenc  Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény munkatársai a kispest közoktatási intézmények, pedagógusok, szülők, gyermekek számára nyújtja speciális szolgáltatásait.

 

A folyamatos fejlesztés érdekében minden forrást kihasználunk, amely a szolgáltatásaink terén a minőség fejlesztését lehetővé teszik.

 

Így részt veszünk a a Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzat PRIZMA Általános Iskola és Óvoda, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény által vezetett konzorcium tagjaként a TÁMOP 3.1.6 –08/1-2008-0002sz.  pályázat (Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének támogatása) KAPTÁR projektjében. A  4 budapesti EGYMI-ből álló konzorcium összesen 19.999.997 Ft-ot nyert el: a befogadó nevelést segítő képzésekre, szervezeti fejlesztésekre. A mi intézményünk ezáltal 21 befogadó nevelést segítő pedagógus továbbképzést hozott a kerületbe, és 1M Ft-ot költhettünk fejlesztő eszközök vásárlására, amelyek kölcsönzését is lehetővé tesszük.
A pályázati munka során olyan protokollokat és standardokat dolgoztunk ki, amelyek országosan segítik az EGYMIK szervezeti fejlesztését, illetve újak alakulása előtt nyitják meg a már jól szabályozott működési lehetőséget.

 

Másik pályázatunk a TÁMOP 3.1.5-09/A-1-2009-0053 sz. (Pedagógusképzések -       a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben) Tanulással a ma gyermekeiért címmel lehetővé teszi, hogy két kollégánk  az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karán Az autizmus spektrumzavarok pedagógiája c’ szakirányú továbbképzésen részt vegyen, illetve gyógypedagógiai –logopédiai szakvizsgát tegyen. A pályázott összegből finanszírozható minden tanulmányi költség, és mivel a kollégák hatékony tanulását munkaidő kedvezmény is lehetővé teszi, a helyettesítési költségek is.

A két pályázat megvalósítása útján igyekszünk partnereinknek a legjobb szolgáltatást nyújtani, és a sajátos nevelési igényű gyermekek számára a lehető legszélesebb spektrumú segítséget nyújtani.